Mere inspiration

Hvis man gerne vil lave tegneserier som virkelig rykker, så er det en god ide anskaffe sig "Tegneserien & Den grafiske fortælleteknink" af Will Eisner. Den er nemlig ikke mindre end et lille mesterværk.
Her gennemgår Spirits skaber punkt for punkt, hvordan man tegner og udtrykker sig i en tegneserie. Han forklarer med talrige eksempler bl.a. om komposition, positur, perspektivets funktion og om rammens struktur og betydning.
Man opdager at alt i en tegneserie (i hvert fald i Will Eisners) er der af en bestemt grund. Intet er tilfældigt. Er der mange billeder, eller få billeder? Er de store eller små? Er motivet vinklet oppefra eller nedefra,? Tæt på eller langt fra? Alt har betydning for stemningen, tempoet og forløbet af den historie man vil fortælle.
At Will Eisner var en grundig mand, der havde tænkt over tingene, kommer tydelig til udtryk i denne bog, som jeg varmt vil anbefale. 
Desværre er det en halvgammel bog og den kan kun skaffes antikvarisk. Måske kan man også låne den på biblioteket. Jeg fik mit eksemplar fra Karsten Bøttcher og Fyns Antikvariat, derfor sender jeg ham en tegning af Marylin Monroe som tak.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Fra Jylland til København i 1700 tallet

Mysteriet om Gertrud Bodenhoff